Prachtige rechte tanden, wie wil dat nou niet? Om dat voor elkaar te krijgen kan het zijn dat u daar een beugel voor nodig heeft. Tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat volwassen patiënten een beugel willen. Maar hoe onderhoudt u uw gebit als u een beugel heeft? In deze blog geven wij u tips mee voor het schoonhouden van uw gebit als u een beugel in hebt. Zo behoudt u uw gezonde en stralende tanden.

 

Dagelijks poetsen en flossen als u een beugel heeft

Het is belangrijk om uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen, vooral na het eten. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel en fluoride-tandpasta, en poets grondig langs de randen van de beugel en tussen de tanden en kiezen. Om tandplak te verwijderen uit de moeilijk bereikbare gebieden, is het ook belangrijk om dagelijks te flossen. Gebruik hiervoor een flosdraad of interdentale reiniger die speciaal is ontworpen voor gebitsreiniging bij gebruik van een beugel.

 

Professionele gebitsreiniging

Naast het dagelijkse poetsen en flossen, is het belangrijk om gedurende zes tot twaalf maanden regelmatig een professionele gebitsreiniging te ondergaan. Tijdens een professionele reiniging worden tandplak en tandsteen verwijderd, die met dagelijks poetsen en flossen niet kunnen worden verwijderd. Bovendien wordt uw tandvlees en gebit grondig onderzocht en worden er eventuele problemen tijdig geconstateerd en opgelost.

 

Kom regelmatig op controle bij de tandarts

Naast professionele gebitsreiniging is het ook belangrijk om regelmatig op controle bij de tandarts te komen. Tijdens deze controles onderzoekt de tandarts uw gebit en beugel en worden eventuele problemen opgelost, zoals losraken van de beugel of pijn bij het dragen van de beugel. Het is aanbevolen om minstens twee keer per jaar een controle bij de tandarts te ondergaan.

 

Voorkomen van tandplak en tandsteen

Tandplak en tandsteen zijn belangrijke redenen om uw gebit grondig te reinigen als u een beugel draagt. Tandplak is een dunne laag bacteriën die zich op het tandoppervlak vormt en tandsteen kan veroorzaken. Tandsteen is een harde laag mineralen die zich vormt op het tandoppervlak en dat kan leiden tot tandbederf en tandvleesproblemen.

 

Om tandplak en tandsteen te voorkomen, is het belangrijk om uw gebit grondig schoon te houden. Neem daarom de bovenstaande tips ter harte. Bovendien is het aanbevolen om suikerhoudende en zure voedingsmiddelen te vermijden en om uw gebit te poetsen met fluoride, zodat het gebit voldoende bescherming krijgt.

 

Heeft u hulp nodig bij het schoonhouden van uw gebit met beugel in?

Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u genieten van een stralend en gezond gebit! Heeft u toch moeite met het schoonhouden van uw gebit? Neem in dat geval contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 000, een mail te sturen naar info@mail of het contactformulier op de website in te vullen.