Mondhygiëne

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van de mond en het gebit om deze gezond te houden en cariës en tandvleesontstekingen te voorkomen en zo de kans op infecties te minimaliseren. De basis waarop tandheelkundige problemen ontstaan is oude tandplaque. Goede mondhygiëne bestaat er uit de tandplaque niet oud te laten worden. Na 24 uur kun je in de regel spreken van oude tandplaque. Effectieve mondhygiëne bestaat daarom uit het dagelijks verwijderen van tandplaque met behulp van tandenborstel, tandenstoker, dental-tape of floss en eventueel interdentale ragertjes.
Een goede instructie is van groot belang voor het behoud van een sterk gebit. Onze preventie-assistentes leggen het u graag uit.
Een bezoek is aan te raden als u:

  • hiervoor door uw tandarts wordt geadviseerd
  • problemen in uw mond wilt voorkomen en zelf wilt werken aan een gezonde en frisse mond
  • tandsteen of aanslag op uw gebit heeft
  • regelmatig nieuwe gaatjes krijgt
  • wel eens last heeft van bloedend tandvlees
  • regelmatig een slechte adem heeft
  • gevoelige tandhalzen of teruggetrokken tandvlees heeft
  • zwanger bent

Geen verwijzing meer nodig

Voor een bezoek aan de preventie-assistente heeft u geen verwijzing nodig van uw tandarts. U kunt rechtstreeks een afspraak maken voor een behandeling. In Tandartspraktijk Saentower werkt een preventie-assistente in teamverband met de tandarts. Meestal is een bezoek aan de tandarts eerst gepland omdat dit ook gegevens geeft (bijvoorbeeld foto’s) die voor de preventie-assistente belangrijk zijn.

mpor urna sit amet tempus. Nullam luctus varius mattis. Quisque dictum bibendum rhoncus

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op