Mond abces

Mond abces

Een abces is een zwelling die gevuld is met pus (etter). De zwelling is meestal het resultaat van een bacteriële ontsteking en veroorzaakt pijnklachten. Een abces in de mond komt regelmatig voor. Alhoewel deze aandoening erg pijnlijk kan zijn, is het goed te bestrijden.

Goede mondhygiëne

Een abces in de mond is te voorkomen door een goede mondhygiëne. Poets en flos regelmatig je tanden en ga tweemaal per jaar voor controle naar onze praktijk. Probeer daarnaast om je eetmomenten te beperken: als je de hele dag door eet of snoept, krijgt je speeksel onvoldoende tijd om zijn reinigende en beschermende taken uit te voeren.

Abces behandeling

Bij symptomen van een abces zal uw behandelaar eerst kijken waar de ontsteking zich bevindt. Als er in het tandvlees geen afwijkingen te zien zijn, wordt er een röntgenfoto gemaakt. Daarop is te zien of de wortel van een gebitselement is aangetast. Een abces behandeling van het tandvlees (parodontaal abces) bestaat uit het schoonmaken van de zwelling en het spoelen van de pocket. Bij een endodontisch abces zal de tandarts meestal een wortelkanaalbehandeling uitvoeren.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op