Slechte adem

Slechte adem

Er is niks zo vervelend als het hebben van een slechte adem. De officiële naam voor slechte adem is halitose. Deze aandoening wordt ook wel mondgeur, ademgeur of foetor ex ore genoemd. Al deze namen duiden echter op hetzelfde probleem: een onfris ruikende adem. Halitose komt vaak voor en kan door veel factoren veroorzaakt worden. Als uw tandarts kunnen wij in de meeste gevallen de oorzaken van een mondgeur achterhalen en de halitose behandelen.

Oplossing tegen slechte adem

Bij ons kunt u orale halitose behandelen door het gebit te reinigen, tandplak te verwijderen en eventuele gaatjes te vullen. Daarnaast kunt u zelf een slechte adem behandelen door het gebit goed schoon te maken. Een tongschraper is voor mensen met halitose onmisbaar: hiermee verwijder je dagelijks de witte aanslag (bacteriën) op de achterkant van de tong. Er zijn ook speciale mondspoelingen verkrijgbaar die een slechte ademgeur bestrijden.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op