Kroon en brugwerk

Kroon en brugwerk

Onderdeel van het restauratieve werk bij Tandartspraktijk Saentower is ons hoogkwalitatieve kroon-en brugwerk. De kroon van een tand is het gedeelte dat zichtbaar is boven het tandvlees. Is de natuurlijke kroon beschadigd, verkleurd, scheef of afgebroken, dan kan het plaatsen van een kunstkroon uitkomst bieden.

Kroon

Een kunstkroon is een metalen of porseleinen kapje dat over een afgeslepen, bestaande tand of kies wordt geplaatst. Kronen en bruggen worden op een tand of op een implantaat vastgezet. Hierdoor krijgt deze tand of kies zijn oorspronkelijke vorm terug.

Tanden vervangen

Er wordt gekozen voor een brug wanneer één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen vervangen moeten worden. Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen die open ruimten opvullen tussen nog wél aanwezige tanden en kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn de tanden of kiezen aan weerszijden van de op te vullen ruimte. Het opvullen van de lege ruimte voorkomt dat tanden en kiezen scheef gaan staan en maakt normaal kauwen weer mogelijk.

Kroon- en brugwerk is een discipline die door alle tandartsen bij Tandartspraktijk Saentower perfect wordt beheerst.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op