Kinderen

Kinderen

Met uw kind naar de tandarts

Het is belangrijk dat uw kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Aangeraden wordt daarom om uw kind al voor de tweede verjaardag, mee te nemen naar de tandarts. U kunt uw kind meenemen tijdens uw eigen halfjaarlijkse controle, zo ziet uw kind dat u zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

De juiste verzorging en controles

Het vroegtijdig verloren gaan van melkelementen kan ruimteproblemen en scheefstand in het blijvende gebit veroorzaken. Nog afgezien van de functie van de melktanden als basis voor een gezond blijvend gebit vinden wij het heel belangrijk om kinderen er vast al aan te laten wennen dat hun gebit goede verzorging nodig heeft. Ook al zijn ze pas vanaf hun 10e levensjaar in staat om zelfstandig te poetsen, het is belangrijk om je melkgebit te verzorgen. Bij een familiebezoek aan Tandartspraktijk Saentower zullen wij altijd even het gebit van uw kind controleren.

Gratis mondzorg tot 18 jaar

Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt (met uitzondering van o.a. orthodontie). Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts! Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.
Vanaf de doorbraak van het eerste tandje kunnen kinderen kennismaken met de tandarts. Door kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts, kunnen problemen met het gebit worden voorkomen. Op die manier raken ze ook vertrouwd met het tandartsbezoek. Vul hieronder uw plaats of postcode in en vind een praktijk bij u in de buurt.

Preventie is heel belangrijk bij kinderen om gebitsproblemen te voorkomen. Wij streven ernaar dat kinderen met een gezond gebit en een goede mondhygiëne opgroeien.
Hiervoor plannen wij voor kinderen afspraken bij onze preventie assistente.
Tijdens deze afspraak krijgen kinderen poetsles en indien nodig wordt het gebit schoongemaakt en krijgen zij fluoride.
Fluoride helpt tanden hard en sterk te maken en verkleint het risico op gaatjes.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op