Facing

Facing

Facings zijn dé oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een mooi en fris aanzicht en zien uw beschadigde tanden er weer uit als nieuw. Wilt u met behulp van facings uw gebit weer mooi maken? Vul dan het formulier in voor een afspraak.

Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uit ziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt:

  • Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Zo past de facing goed over uw tand heen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.
  • Bij een facing van composiet wordt de tand vooraf behandeld met zuur om het oppervlakte wat ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Voorkom gebitsproblemen

Restauratieve tandheelkunde is een discipline die door alle tandartsen bij Tandartspraktijk Saentower perfect wordt beheerst.

De kosten van een facing hangen af van het materiaal dat wordt gebruikt. Een facing van porselein is duurder dan die van composiet. Dat heeft niet alleen met het materiaal te maken, een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en een facing van composiet niet. Bovendien zijn voor een porseleinen facing meerdere bezoeken aan de tandarts nodig. Een composieten facing wordt meestal in één keer geplaatst.

Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Door omstandigheden of door (mond)gewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen of het krachtig op elkaar klemmen van tanden en kiezen kan het zijn dat de facing los komt of breekt. Neem dan contact met ons op. Doe dat ook als u na het plaatsen van een facing klachten houdt die na een paar dagen niet over gaan.

De kosten voor een facing zitten niet in het basispakket van de zorgverzekeraars. Vergoeding van (een deel van) de kosten komt uit de aanvullende tandartsverzekering.

Uw tandarts zal met u bespreken of een facing een goede oplossing in uw situatie is. Soms is een andere behandeling beter. Zoals vullingen, kronen, een beugel of bleken.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op