Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees bloedt snel als u tanden poetst en ziet er rood en gezwollen uit. Als ontstoken tandvlees (gingivitis) niet tijdig wordt herkend en behandeld kan deze overgaan in parodontitis(ontsteking en verlies van het steunweefsel van tanden en kiezen). Hierdoor kunnen uw tanden en kiezen los gaan staan en op den duur zelfs verloren gaan. De conditie van uw tandvlees is tevens van invloed op de algemene lichamelijke gezondheid.

Voorkom gebitsproblemen

  • onvoldoende of onjuiste mondhygiëne
  • ongezonde mondgewoonten zoals roken en overmatig alcohol gebruik
  • gebrekkige en eenzijdige voeding
  • bepaalde ziekten en medicijnen

Hoger gezondheidsrisico

Mensen met parodontitis hebben een hoger risico op hart- en vaatziekten dan mensen met gezond tandvlees. Ook het risico op ontstekingen elders in het lichaam neemt toe. Wetenschappelijke studies hebben dat heel duidelijk aangetoond. Het is dus raadzaam bij aanhoudende tandvleesklachten bij ons langs te komen om erger te voorkomen.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig.

Heeft u een vraag?

Neem dan direct contact met ons op